|
توجه به رشتههای مهارتی متناسب با اشتغال و نیاز جامعه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- توجه به رشتههای مهارتی متناسب با اشتغال و نیاز جامعه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی عصر شنبه در افتتاح 34 طرح دانشگاهی کشور به صورت ویدئو کنفرانس در انزلی با اشاره به اینکه شاهد دستاوردهای بسیار خوب در حوزه دانشگاهی کشور بودهایم، اظهار کرد: البته در برخی بخشهای نیز طی دو گذشته خلاهایی نیز وجود داشته است.
وی با بیان اینکه در همان سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب تلاشهای فراوانی برای توسعه و حفظ مقاطع دانشگاههای حرفهای و مهارتی انجام شد، افزود: در بخشهایی از آموزش عالی در مقطع تحصیلات مهارتی از جمله دانشگاه فنی و حرفهای کشور تلاش شد که از این دانشگاه حمایت شود.
وزیر علوم با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفهای تنها دانشگاهی است که مجوز گسترش داشته و مجاز است رشته، مقطع و آموزشکده ایجاد کند، گفت: در سایر مراکز شاهد گسترش کمتری در این حوزهها بودهایم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در تلاش هستیم رشتههای مهارتی را متناسب با اشتغال و نیاز جامعه راه اندازی کنیم، تصریح کرد: به روز کردن این رشتهها به گونهای که در توسعه کشور بخشهای صنعتی به هر میزان و تعداد که نیرو و مهارت نیاز دارند بتوانند از طریقه این دانشگاهها تأمین کند در دستور کار قرار دارد به روز کردن این رشتهها به گونهای که در توسعه کشور بخشهای صنعتی به هر میزان و تعداد که نیرو و مهارت نیاز دارند بتوانند از طریقه این دانشگاهها تأمین کند در دستور کار قرار دارد.
غلامی با بیان اینکه باید نسل جوان را برای کسب مهارت و همچنین اشتغال مناسب ترغیب کنیم، گفت: باید از این ظرفیت بسیار خوب برای اشتغال زایی در جامعه به درستی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه مسئولان استانهای مختلف کشور از دانشگاههای فنی و حرفهای حمایتهای لازم را انجام دادهاند، تصریح کرد: خیران نیز برای توسعه دانشگاه و تجهیز امکانات و زیر ساختهای این دانشگاه حمایتهای خوبی کردهاند.
به دنبال بهبود اعتبارات دانشگاهها هستیم
وزیر علوم با بیان اینکه امسال باید بتوانیم وضع اعتبارات دانشگاه را نسبت به سالهای گذشته بهبود دهیم، بیان کرد: با وضع اعتبارات موجود نمیتوانیم در کوتاهترین زمان به نقطه ایده آل برسیم لذا نیازمند توجه و حمایت بیشتر و همچنین تخصیص اعتبارات مناسب برای تجهیز دانشگاهها و رسیده به هدف شویم.
وی با اشاره به اینکه در سطح کلان آموزش عالی نیز تلاشمان بر این است که دانشجویان در دوره تحصیلی مهارت کافی برای اشتغال در کنار تحصیل کسب کنند، ادامه داد: از سال 96 طرحی با عنوان مهارت افزایی دانشجویان شروع شده که طی دو سال گذشته بازخوردهای بسیار خوبی داشته است از سال 96 طرحی با عنوان مهارت افزایی دانشجویان شروع شده که طی دو سال گذشته بازخوردهای بسیار خوبی داشته است.
غلامی با تأکید بر لزوم توجه بیشتر دانشگاهها به مهارت افزایی دانشجویان، افزود: یکی از دغدغههای ما آینده شغلی جوانان تحصیل کرده است که با توجه به سرمایه، وقت و انرژی که صرف میشود باید از آن برای توسعه جایگاه اقتصادی و اجتماعی کشور بهره برداری شود
وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته مقرر شده اساتید دانشگاهها نیز توانمند و قوی باشند، تصریح کرد: در انتخاب اساتید، ارتقا و تغییر وضعیت آنها مد نظر قرار میگیرد و انتظار میرود که دانشگاههای کشور از بهترین و توانمندترین اساتید برای مهارت افزایی بهره ببرند تا جامعه دانشگاهی در قبال انتظاراتی که از آنها میرود موفق عمل کنند.
وزیر علوم با بیان اینکه در چند سال اخیر ارتباط با صنعت و انجام تحقیقات مرتبط با صنایع و واحدهای صنعتی و تولیدی با دانشگاهها با رشد قابل توجهی داشته است، گفت: در آینده نیز شاهد گسترش ارتباط بین دانشگاهها و بخشهای مختلف صنعتی و تولیدی خواهیم بود و قطعاً علاوه بر اینکه دانشگاههای کارآفرین را به عنوان دانشگاههای نسل سوم با دانشجویان خوب و توانمند پیش می برد حتماً دانشگاه در خدمت جامعه را به عنوان دانشگاه نسل سوم نیز مد نظر قرار میدهیم.
چربی مازاد در بدن موجب افسردگی میشود
- چربی مازاد در بدن موجب افسردگی میشود
آفتابنیوز :
گروهی از متخصصان دانمارکی در بررسیهای خود مشاهده کردند وجود 10 کیلوگرم چربی مازاد در بدن خطر ابتلا به افسردگی را حدود 17 درصد افزایش میدهد. هرچه میزان چربی مازاد در بدن بیشتر باشد احتمال ابتلا به افسردگی نیز افزایش پیدا میکند.
محققان همچنین بر اساس بررسیهای خود دریافتند موقعیت چربی مازاد در بدن تاثیر چندانی بر خطر ابتلا به افسردگی ندارد. علاوه بر این، پیامدهای روانی داشتن اضافه وزن یا چاقی است که به افزایش احتمال ابتلا به افسردگی منجر میشود و تاثیر مستقیم زیستیِ چربی به حساب نمیآید.
در مطالعاتی که پیش از این در این رابطه انجام گرفته از شاخص توده بدنی (BMI) برای ارزیابی چاقی استفاده شدهاست. این شاخص تنها بر اساس وزن و قد بدن است و نمیتواند مقیاس خالصی باشد زیرا عضلهسازی و توده عضلانی را در نظر نمیگیرد.
به گفته محققان دانمارکی، شاخص توده بدنی روشی دقیق در ارزیابی چاقی و اضافه وزن نیست. در بسیاری از ورزشکاران با عضلاتی حجیم و توده چربی پایین شاخص توده بدنی بالای 25 است که طبق تعاریف رایج در گروه افراد دارای اضافه وزن در نظر گرفته میشوند اما این باور صحیح نیست. هرچند در این بررسی به ارتباط دقیق بین میزان چربی بدن و خطر افسردگی پرداخته شد.
به گزارش مدیکال اکسپرس، محققان با تاکید بر پیامدهای جسمی چاقی از قبیل دیابت و بیماریهای قلبی اظهار داشتند: در این زمینه تاثیرات روانی شناخته شده و چشمگیری نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. علاوه بر آنکه ظاهر فیزیکی نامناسب و کاهش عزت نفس از پیامدهای چاقی است نباید به تلاشهای جامعه برای مقابله با چاقی نگاه منفی داشت زیرا میتواند خطر افسردگی را تشدید کند.
خطر در کمین 7 هزار فرصت شغلی مازندران
- خطر در کمین 7 هزار فرصت شغلی مازندران
وضعیت نامساعد بنگاههای تولیدی را در برخی استانها بسیار پررنگتر میتوان دید، از جمله در مازندران که گفته میشود بیش از 50 درصد واحدهای صنعتی آن با مشکل مواجهند و امروز بسیاری از واحدهای فعال آن با ظرفیت و توان زیر 50 درصد مشغول کار هستند. این وضعیت تقریبا در تمام واحدهای صنعتی مازندران دیده میشود. از صنایع چوب و کاغذ که یکی از 2 مجموعه بزرگ صنعتی مازندران است تا کارگاههای کوچک همگی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند، اما برخی واحدها مشکلاتشان به حدی است که در معرض تعطیلی قرار گرفتهاند یا به طور کامل تعطیل شدهاند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همواره اعلام کرده که حفظ فرصتهای شغلی موجود بر ایجاد فرصتهای شغلی جدید ارجحیت دارد؛ چراکه حمایت از واحدهای تولیدی موجود با سرمایه کمتری میتواند شغل موجود را احیا و حفظ کند؛ در حالی که ایجاد فرصت شغلی جدید چندین برابر هزینه خواهد داشت. با همین نگاه دولت تلاش کرده است تا با شناسایی واحدهای اقتصادی مشکلدار و حمایت از آنها، هزاران شغل در حال از دست رفتن را احیا کند.
- کاهش خفیف مشکلات
آخرین آماری که از تعداد بنگاههای اقتصادی مشکلدار کشور منتشر شده، نشاندهنده این است که تعداد این واحدهای دارای مشکل و چالش در سراسر کشور تا پایان بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته اندکی کاهش داشته و از 1351 واحد به 1262 واحد رسیده است. سال گذشته نیز تعداد بنگاههای اقتصادی مشکلدار کشور که در شرف تعطیلی بودند از 1430 واحد در سال 1396 به 1351 واحد کاهش یافته بود که نشاندهنده اثرگذاری خفیف برخی سیاستهای حمایتی دولت از بنگاههای اقتصادی فعال برای ادامه کار و پیشگیری از تعطیل شدن است.
این آمارها نشان میدهند که پس از هرمزگان، فارس، مرکزی، اصفهان و سیستان و بلوچستان، مازندران همراه با خراسان رضوی هر کدام با 70 بنگاه اقتصادی ششمین استان از نظر بیشترین تعداد واحدهای اقتصادی دارای مشکلات حاد هستند. البته قطعا تعداد بنگاههای اقتصادی استان که با چالشهای مختلف دست و پنجه نرم میکنند، بسیار بیشتر است. در شرایط کنونی میتوان گفت که تمام بنگاههای تولیدی و اقتصادی چالشهایی دارند، اما این 70 بنگاه مربوط به واحدهایی است که در معرض تعطیلی قرار دارند.
- حفظ شغل با هزینه اندک
یک فعال اقتصادی و عضو هیات مدیره سازمان مردمنهاد حمایت از سرمایهگذاری مازندران معتقد است؛ با رفع موانع، ظرفیت واحدهای اقتصادی بالا میرود و اشتغالزایی با هزینه اندک انجام میشود. به اعتقاد «رضا تویسرکانی» با تغییر و اصلاح قانون و بخشنامهها میتوان موانع سر راه بیش از صدها سرمایهگذار استان را برداشت و برداشتن موانع یعنی بالا رفتن ظرفیت واحدهای اقتصادی.
این فعال اقتصادی به همشهری میگوید: اگر واحدهای اقتصادی استان اکنون برای مثال 200 هزار نفر را پوشش دهند و با رفع موانع فقط 10 درصد افزایش نیرو داشته باشند، در یک گام کوچک بدون اینکه سرمایهگذاری جدیدی شده باشد 20 هزار شغل ایجاد میشود. مسئولان استان در حال پیگیری هستند تا این واحدهای اقتصادی به چرخه فعالیت برگردند. یکی از اقداماتی که سال گذشته در این مورد انجام شد جلوگیری از تعطیلی واحدهای اقتصادی و تولیدی بدهکار توسط دادگستری مازندران بود. طبق آمارهای دادگستری مازندران در سال گذشته با پشتیبانی و اقداماتی که ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان انجام داد، 181 واحد تولیدی که در معرض تعطیلی بودند به فعالیت خود ادامه دادند. با این حال هنوز مازندران بین استانهای بالای جدول از نظر تعداد بنگاههای اقتصادی مشکلدار است.
- بالاتر از همسایهها
این موضوع زمانی بیشتر خود را نشان میدهد که مازندران از این نظر با 2 استان همسایه شرقی و غربی خود، یعنی گیلان و گلستان مقایسه شود. گلستان 18 واحد اقتصادی مشکلدار با 997 کارگر دارد و در گیلان هم 8 بنگاه اقتصادی مشکلدار ثبت شده است. البته همان 8 بنگاه اقتصادی مشکلدار گیلان به دلیل بزرگی واحدها، تعداد فرصتهای شغلی در خطر را به 5519 شغل رسانده است. با این حال استان از نظر تعداد فرصتهای شغلی در معرض تعطیلی شرایط نامساعدتری نسبت به استانهای همسایه دارد. وضعیت مازندران نسبت به سمنان که دیگر همسایه این استان هستند نیز به همین شکل است. سمنان 30 واحد با 2987 نیروی کار دارد. تعداد واحدهای مشکلدار مازندران حتی نسبت به تهران که 40 واحد مشکلدار در آن وجود دارد، بیشتر است، اما از نظر تعداد کارگران مشغول در واحدهای اقتصادی مشکلدار تهران با 12 هزار و 750 نفر نخستین استان کشور است.
در این جدول مازندران پس از تهران، اصفهان، مرکزی، خراسان رضوی، فارس و خوزستان، هفتمین استان کشور است و باز هم بین 10 استان بالای جدول قرار دارد. طبق آمارهای رسمی در این 70 واحد اقتصادی مازندران 7149 نفر مشغول به کار هستند. به عبارتی دیگر میتوان گفت که با احتساب میانگین سرپرستی هر نیروی کار بر 2 نفر، معیشت حدود 22 هزار نفر در استان وابسته به همین بنگاههای اقتصادی است که ممکن است در صورت کمتوجهی تعطیل شوند.
با این حال مسئولان در تلاش هستند که با ارائه تسهیلات و اجرای قوانین حمایتی، از تعطیلی این واحدها جلوگیری کنند. معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران میگوید: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در حال انجام اقدامات لازم برای بازگرداندن وضعیت عادی به بنگاههای اقتصادی استان است.
به گفته «حسن خیریانپور» در روزهای اخیر با انجام برخی حمایتها شرکت فولادسازان امیرآباد که 200 میلیارد تومان برای ساخت آن سرمایهگذاری شده بود و توان 700 هزار تن تولید را دارد، پس از چندین سال تعطیلی وارد مدار تولید شد و اکنون با ظرفیت نیروی کار 120 نفر به طور مستقیم و چندین شغل غیرمستقیم در حال فعالیت است. «کامران اصغری» مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز به کسب رتبه دوم مازندران طی سال گذشته در پرداخت تسهیلات اشتغال فراگیر اشاره میکند و با ضروری خواندن پشتیبانی از واحدهای دارای شرایط بحرانی استان، روند کاهشی بیکاری در مازندران طی 2 سال اخیر را حاصل همین حمایتها از واحدهای بحراندار یا در حال توسعه میداند.
- کاهش نرخ بیکاری
نرخ بیکاری در مازندران از ابتدای امسال تا پایان خرداد از سوی مرکز آمار ایران 8/8 درصد اعلام شد که نسبت به نرخ میانگین نرخ بیکاری کشور 3/3 درصد کمتر است. ارقام ارائه شده توسط مرکز آمار در مورد نرخ مشارکت اقتصادی مازندران در بهار امسال هم نشان میدهد که استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشدی 2/2 درصدی در نرخ مشارکت اقتصادی، به 44/5 درصد رسیده است که 3/4 درصد از میانگین کشوری بیشتر است. این اعداد و ارقام نشان میدهند که گامهایی برای بهبود وضعیت اشتغال و حفظ مشاغل موجود برداشته شده است، اما حجم و گستردگی مشکلات واحدهای تولیدی مازندران بسیار بیشتر از آن است که بتواند استان را با اقدامات انجام شده به میانههای جدول تعداد بنگاههای اقتصادی در معرض خطر تعطیلی قرار دهد.
خواص مارچوبه؛ این خوردنی لاکچری!
- خواص مارچوبه؛ این خوردنی لاکچری!
893629
17 مرداد 1398 - 01:155233 بازدید
روزنامه خراسان: در چند قسمت اخیر سریال «هیولا» تازهترین اثر مهران مدیری، شوخیهای متعددی با مارچوبه به عنوان یک خوراکی لاکچری میشود. خوراکی که آدمها با مصرف آن به هم فخر میفروشند، اما این ماده غذایی و خواصش را کمتر میشناسیم.
مارچوبه با نام علمی Asparagus بومی مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیاست. مارچوبه سرشار از مواد معدنی، ویتامین K، فولات، کلسیم، فسفر، ویتامینهای B1، A (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (اسید پانتوتنیک)، B6، ویتامین C و ویتامین E است. مارچوبه بهدلیل اینکه کلسترول ندارد، خوراکی کم کالری محسوب میشود و با وجود این سدیم بسیار کمی دارد.
این گیاه خواص درمانی زیادی دارد از جمله:
کاهش فشارخون
مارچوبه حاوی کوئرستین، ایزورامتین و کامفرول است. این مواد از فشار خون میکاهد و باعث درمان التهاب میشود.
مارچوبه بهدلیل وجود ویتامینهای B، مقدار هوموسیستئین بدن را در سطح مطلوب نگه میدارد.
کمبود ویتامین B در بدن باعث بالا رفتن سطح هوموسیستئین و افزایش خطر صدمه به رگهای خونی میشود. این وضعیت موجب تشکیل لخته خون در عروق سیاهرگی، تصلب شرایین و دیگر اختلالهای قلبی میشود. افزون براین، ویتامین B، سوخت و ساز نشاسته و قند در بدن را تضمین و بدین وسیله قند خون را کنترل میکند. مارچوبه، منبعی عالی از فولات (B9) است.
مصرف فقط نصف فنجان مارچوبه، 34درصد از نیاز یک فرد بزرگ سال و 22 درصد از نیاز روزانه مادر باردار را برطرف میکند. فولات ماده مغذی مهمی است که به تشکیل گلبولهای قرمز خون کمک میکند و با تولید DNA در رشد و نمو مؤثر است.
بهبود افسردگی
وجود مواد مغذی در مارچوبه، به مبارزه با افسردگی، خستگی و کاهش درد قاعدگی کمک میکند.
مارچوبه حاوی مقادیر مهمی اینولین است. اینولین معروف به پری بیوتیک، نوعی کربوهیدرات پیچیده است. اینولین به جذب مواد مغذی در بدن کمک میکند و از خطر ابتلا به سرطان معده و حساسیتها میکاهد. مارچوبه با بهبود مقدار ترشح انسولین، باعث درمان دیابت میشود.
کمک به بینایی
مارچوبه، منبع خوبی از ویتامین A است که برای سلامت بینایی ضروری است، این ماده بهدلیل دارا بودن آنتی اکسیدان از شبکیه چشم در برابر رادیکالهای بدون اکسیژن، محافظت میکند.
گیاه ادرار آور
مارچوبه، گیاهی ادرارآور است و حجم ادرار را افزایش میدهد و بدین ترتیب باعث سم زدایی و بیرون راندن سموم از بدن میشود.
این خوراکی به افزایش حافظه کمک میکند، تولید استروژن را افزایش میدهد و باعث تجدید حیات و آرام بخشی سیستم عصبی میشود.
از بین بردن لکههای پوستی
یکی دیگر از مزایای استفاده از مارچوبه در رژیم غذایی شما این است که لکههای پوستی مانند آثار آکنه، جوشها و علایم دیگر را کاهش میدهد و این مزیت مارچوبه به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای ویتامین c و ویتامین e در آن است. این آنتی اکسیدانها از سلولهای پوست در برابر آسیبهای اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند بنابراین علایم پیری راکاهش میدهند.
چرا باید لباسهای نو را شست؟
- چرا باید لباسهای نو را شست؟
897313
29 مرداد 1398 - 01:374354 بازدید
نو بودن و تازگی برای همه آدمها خوشایند است و پوشیدن لباس نو این حس را تقویت میکند، اما از آن جا که نمیدانید لباسهای نو چه مسیری را طی کرده است و در مسیر تولید از چه مواد و رنگهای شیمیایی برای ساخت آن استفاده و توسط چه افرادی پرو شده است باید مراقب باشیم که با پوشیدن این لباسها دچار بیماری نشویم.
روزنامه خراسان: نو بودن و تازگی برای همه آدمها خوشایند است و پوشیدن لباس نو این حس را تقویت میکند، اما از آن جا که نمیدانید لباسهای نو چه مسیری را طی کرده است و در مسیر تولید از چه مواد و رنگهای شیمیایی برای ساخت آن استفاده و توسط چه افرادی پرو شده است باید مراقب باشیم که با پوشیدن این لباسها دچار بیماری نشویم. در ادامه به نکاتی که لازم است لباسهای نوی مان را قبل از به تن کردن بشوییم؛ میپردازیم.
حساسیتهای پوستی
راش پوستی نوعی درماتیت پوستی است که روزها بعد از تماس با ماده حساسیت زا به وجود میآید و در این صورت نمیتوان دلیلی برای آن یافت، اما اگر در چند روز گذشته لباس نو به تن کرده و بعد از آن دچار حساسیت پوستی شده اید به دنبال علت آن در لباس تان باشید. پارچههای مصنوعی، مانند پلی استر و نایلون حاوی میزان بیشتری از رنگ هاست که
میتواند دلیل حساسیت پوستی باشد بنابراین لباس نوی خود، بهویژه لباسهای ورزشی را پیش از پوشیدن بشویید.عرق کردن در لباس ورزشی باعث جذب سریعتر آنها میشود. به عنوان مثال هنگام تمرین ورزشی دچار خراشیدگی و آسیب میشوید و بعد از آن لباس نو به تن میکنید، رنگ از لباس نوی شما به زخم نفوذ و ایجاد حساسیت میکند.
مواد شیمیایی سرطانزا
باورتان میشود که مواد شیمیایی لباسهای نو، سرطان زاست؟ مطالعهای در سال 2014 در سوئد نشان داد که 94 درصد نمونه لباسهای جمع آوری شده حاوی ترکیب شیمیایی به نام کینولین است. کینولین رشد تومورها را در نمونههای آزمایشگاهی تحریک میکند. این در حالی است که میزان زیادی از کینولین در پلی استر وجود دارد. از این رو، لباسهای تهیه شده از آن باید به خوبی شسته شود.
افزون بر این در مطالعاتی ارتباط بین مواد شیمیایی دیگر مانند نیتروآنیلینها و بنزوتیازولها با سرطان و مسائل دیگر سلامتی مشاهده شده است. راه حل پیشنهادی شست وشوی لباسها میتواند میزان مواد شیمیایی موجود در آنها را کاهش دهد. مواد ضد لک، ضد چروک، نرم کنندهها و تثبیت کنندههای رنگ، گزینههایی است که میتوان در گروه مواد مضر قرار داد.
نکته
توجه به شست وشوی لباس بچهها باید بیشتر باشد، زیرا بچهها نسبت به نوع و جنس لباس حساسیت بیشتری دارند و نمیدانیم که این لباس چه مدت در مغازه و ویترین مانده است و چه کسانی به آن دست زده اند.
از طرفی هر لباس زیبایی همه را به سمت خود جذب میکند تا برای لحظه ای، آن را لمس کنند، اگر شما لباس زیبایی خریداری کرده اید که پشت ویترین توجه همه را جلب کرده است، در شستن آن قبل از به تن کردن نوزاد شک نکنید. در شست و شوی این لباسها باید از شویندههای مناسب استفاده کنید و پیشنهاد ما به شما استفاده از کمی سرکه است.
.: Weblog Themes By Pichak :.